Medewerkers


Huisartsen:

Dhr. A.L. van der Wild

Arjen

Sinds 1980 ben ik huisarts. Sinds 1983 gevestigd als huisarts gevestigd in Moordrecht. Daaraan voorafgaand heb ik waargenomen als huisarts in diverse huisartsenpraktijken om ervaring op te doen. Als solistisch werkende huisarts samen met mijn vrouw ( ook huisarts) gewerkt. De verloskunde was een groot aandachtspunt. Daarnaast was de praktijk apotheekhoudend tot 1990. De ontwikkelingen in de huisartsenpraktijk zijn zodanig dat verloskunde en apotheek uit het basispakket van de huisarts verdwijnen. Daar komt een ander klachten aanbod voor terug. De huisarts richt zich meer op chronische ziekten als suikerziekte, longziekten, hoge bloeddruk en kwaadaardige ziektes. Begeleiding van die ziektes vraagt veel tijd en aandacht. De palliatieve zorg ( zorg voor mensen met ernstige ziektes) is een boeiend deel van mijn vak geworden. Ik ben actief als SCEN- arts sinds 2002 en de praktijk is een opleidingspraktijk voor jonge huisartsen sinds 1997.

De moderne huisarts is een teamplayer. Werkt samen met collega’s en ondersteunend personeel en houdt praktijk in een samenwerkingsverband met andere huisartsen. Sinds 2008 is de praktijk gevestigd in GZC de Hoeksteen samen met de collega’s Gieteling & Verwoerd. Deze stap levert meer werkruimte. Door samen onder een dak te zitten bevorder je de onderlinge samenwerking met het oog op de toekomstige ontwikkelingen.

 

Mw. A. van der Wild –de Ruigh

Adrienne

Huisarts sinds 1981. Vanaf 1983 woonachtig in Moordrecht en werkzaam in onze praktijk samen met mijn echtgenoot dhr A.L. van der Wild. Vanaf 1986 mede gevestigd als huisarts in de maatschap van der Wild. In de loop der jaren ben ik op verschillende manieren actief geweest in de praktijk. Naast de huisartsgeneeskunde houd ik me ook bezig met de management taken, de financiële administratie en het personeelsbeleid. Medio 2017 ben ik gestopt met de patientenzorg.

 

 

Mw. C.J.V. Faber

Werkzaam als huisarts op de dinsdagochtend, donderdag en vrijdag

 

 

Aios:

arts in opleiding tot huisarts.

Hij of zij werkt een jaar mee in de praktijk onder supervisie van de opleider.

mw M.J. van der Goot werkt in 2018 mee in de praktijk op maandag, woensdag en vrijdag.

 

 

POH (somatiek):

 

Praktijk ondersteuner: Emmalie van Rij

Praktijk Ondersteunend Medewerker (POH-somatiek) op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

In 2008 ben ik gestart met de opleiding Hbo-verpleegkunde. Als specialisatie binnen deze opleiding heb ik gekozen voor praktijkverpleegkundige in de huisartsenpraktijk. In 2011 heb ik een halfjaar stage gelopen bij de huisartsenpraktijk van der Wild en van der Wild-de Ruigh en huisartsenpraktijk Burgers en Gieteling. Na mijn afstudeerperiode en het behalen van mij diploma ben ik voor 2 dagen per week als praktijkondersteuner gaan werken in bovenstaande praktijken. Mijn taken bestaan uit het begeleiden van en uitvoeren van controles bij patiënten met hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, astma en COPD. Ook begeleid ik patienten bij het stoppen met roken en afvallen. Daarnaast bezoek ik ouderen in het kader van ouderenzorg.

 

Praktijkondersteuner: Sonja Huisman

Sonja
Praktijk Ondersteunend Medewerker (POH-somatiek) op maandag en donderdag.

De start van mijn carrière in de gezondheidszorg is begonnen bij de oogheelkunde, als HBO studente Orthoptie. Daarna heb ik mijn kennis verbreed in het Groene Hart Ziekenhuis, als farmaceutisch medewerkster van de apotheek in het ziekenhuis. Na de geboorte van mijn twee kinderen ben ik de opleiding voor doktersassistente gaan volgen, in deze tijd ben ik werkzaam geweest bij huisartsenpraktijk van Dijk en van de Kar in Gouda. Sinds 2008 ben ik een gediplomeerd en geaccrediteerd doktersassistente en heb mijn plekje gevonden in het Gezondheidscentrum de Hoeksteen. Vanaf 2014 heb ik ook mijn eigen spreekuur voor de bloeddrukcontroles op de maandagmiddag. Dit vond ik zo leuk dat ik in 2015 gestart ben aan een nieuwe uitdaging; de opleiding tot praktijkondersteuner Somatiek. Begin 2018 ben ik hiervoor afgestudeerd en ben ik werkzaam als praktijkondersteuner op de maandag en de donderdag. Mijn taken bestaan uit het begeleiden van en uitvoeren van controles bij patiënten met hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, astma en COPD. Ook begeleid ik patiënten bij het stoppen met roken en afvallen. Daarnaast bezoek ik ouderen in het kader van ouderenzorg.
Mijn doktersassistente taken zal ik als invalkracht vervullen bij vakanties ed.
Naast de reguliere taken in de praktijk ben ik verantwoordelijk voor alle griepvaccinaties bij de mensen thuis, en de medische voorraad op de praktijk. Om mijn medische achtergrond goed up to date te houden, volg ik regelmatig nascholingen.

 

 

POH (GGZ)

Annemarie Lie Pauw Sam

De Praktijk Ondersteunende Medewerker (POH-GGZ), werkzaam op maandag

 

Rashree Ramawadhdoebe

De Prakijk Ondersteunende Medewerker (POH-GGZ), werkzaam op woensdag en donderdag

 

 

 

Assistentes:

Vera Anker

Vera

werkzaam op maandag, dinsdag ochtend, woensdag ochtend en donderdag

Even voorstellen: Ik ben Vera Anker, na het afronden van mijn opleiding als doktersassistente, ben ik sinds 2008 werkzaam in de praktijk. Ik doe mijn werk met plezier, haal hier dan ook veel voldoening uit. Naast agendabeheer gaat mijn voorkeur uit naar het verrichten van eenvoudige medische handelingen, zoals hechtingen verwijderen, oren uitspuiten, uitstrijkjes maken, etc. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen, belangrijk om zo een geaccrediteerde assistente te blijven. Geheimhouding staat bij mij hoog in het vaandel. Als patiënt mag u ervan verzekerd zijn dat alles wat u mij vertelt uiterst vertrouwelijk wordt behandeld.

 

 

Bianca de Baat

Bianca

werkzaam op dinsdag en vrijdagochtend

In 2003 ben ik begonnen aan de 3-jarige opleiding doktersassistente in Gouda en in mijn 2e jaar van de opleiding ben ik stage gaan lopen bij verschillende huisartsenpraktijken en ziekenhuis. In 2006 ben ik afgestudeerd en heb ik bij een huisarts in Woerden gewerkt. Sinds 2006 werk ik bij de huisartsenpraktijk dokter Burgers en dokter van der Wild. Naast de regulier taken in de huisartsenpraktijk houd ik me bezig met verschillende organisatorische taken zoals: Griepvaccinaties, Het controlen van Baxterlijsten (medicatie voor de thuispatienten), Voorraden, Website & Wachtkamerscherm beheer, het in- en uitschrijven van de medische gegevens van patiënten  en Het maken van verschillende protocollen. Daarnaast volg ik verschillende nascholingen om mezelf op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen.

 

Daniëlle Berkelaar


Werkzaam op donderdag
Sinds oktober 2016 ben ik werkzaam in beide praktijken. In 2013 heb ik mijn diploma doktersassistente behaald en sindsdien werk ik met veel plezier als assistente. In 1998 heb ik mijn diploma verpleegkunde behaald en ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg. Daarna ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang. Voordat ik Moordrecht kwam werken heb ik gewerkt bij verschillende huisartsenpraktijken in Rotterdam. Op dinsdagochtend draai ik met veel plezier een hypertensie spreekuur bij praktijk Gieteling.

 

 

Wendy Reijm

Wendy

werkzaam op maandag, woensdagochtend en vrijdag

Na mijn diplomering van de opleiding doktersassistente in 1997 ben ik 7 jaar werkzaam geweest op de interne poli in het in het (voormalig) zuiderziekenhuis. Omdat daar geen groeimogelijkheden meer voor mij waren ben ik gaan werken bij een huisarts in Woerden. Na 7 jaar ging hij met de VUT en ben ik mede door de zorg voor mijn 2 kinderen een baan dichter bij huis gaan zoeken. Sinds 2009 ben ik werkzaam bij huisartsenpraktijk van der Wild. Ik ben een geaccrediteerde assistente die d.m.v. nascholingen mijn kennis en vaardigheden up to date houd. Naast het administratieve deel assisteer ik de huisarts en doe ik zelfstandig verrichtingen.