Zelf dossier inzien


Sinds juli 2020 kunt u uw medisch dossier van o.a. de huisarts zelf online bekijken. Dit kan via een portaal (het patiëntenportaal) en via een PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving).U kunt hierin onder andere raadplegen:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen
  • actuele episodes (ziektes/klachten)

Op uw eigen telefoon of computer kunt u thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Voor het Patientenportaal kunt u zichzelf aanmelden via deze website. U moet dan eerst een account aanmaken. Voordat we het account activeren moet u wel de praktijk bellen om door te geven dat u zich heeft aangemeld. Wij kunnen dan uw emailadres checken en ervoor zorgen dat u toegang krijgt.

Hoe log ik in via een PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving)?

Een PGO is een website of een app. Er zijn meerdere soorten. In een PGO kunt u uw gezondheidsgegevens van meerdere zorgverleners verzamelen. Meer informatie over PGO’s vindt u op www.pgo.nl.

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens. Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn. Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen. Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes nooit aan anderen.

Meer informatie?

U kunt veel informatie vinden op: