Mededelingen in verband met het Corona-virus


Wij treffen maatregelen om het risico op verspreiding van het Corona-virus te verkleinen.

Natuurlijk blijft de praktijk voor normale huisartsenzorg gewoon bereikbaar.

Maar BEL alstublieft ALTIJD voordat u naar de praktijk komt. Dit geldt voor klachten zoals koorts en/of luchtwegklachten bij uzelf of indien een van uw gezinsleden deze klachten ervaart. Maar ook willen we u vragen te bellen voor andere zaken.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis, of hulp van een andere zorgverlener.

Door het Corona-virus is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft. Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze Corona-crisis.

Als u luchtwegklachten heeft, bepaalt de huisarts tijdens een telefonische afspraak of een afspraak bij de huisarts nodig is.

Het Groene Hart Ziekenhuis en de Huisartsenpost Midden-Holland (HAP) zetten de Corona Screener in. De Corona Screener is bedoeld voor inwoners van Midden- Holland die mogelijk door het Corona-virus worden veroorzaakt.  Meer informatie over de Corona Screener vindt u hier.

Wilt u de Corona Screener starten, klik op onderstaande button:

Herhaalrecepten graag telefonisch via de herhaalreceptenlijn doorgeven.

Heeft u vragen over het Corona-virus? Bel naar 0800-1351. Wilt u zich laten testen?  Neemt dan contact op via 0800-1201. Of maak een afspraak via coronatest.nl .

Meer informatie over het Corona-virus kunt u vinden op de website van het RIVM  en op de website thuisarts.nl:

Dank voor uw medewerking!

Team Gezondheidscentrum De Hoeksteen, Moordrecht

Praktijk het Veer: 0182-372315

Praktijk Gieteling & Verwoerd: 0182-372537

Coronavaccinatie

Sinds 6 januari krijgen Nederlanders van 18 jaar en ouder prikken tegen het coronavirus. 

U kunt erover nadenken of u de prikken wilt nemen. Bedenk voor uzelf of de voordelen van de prikken groter zijn dan de nadelen.

Een prik tegen corona maakt uw weerstand tegen het coronavirus beter. Daardoor is er minder kans dat u ziek wordt door het virus

De prikken kunnen bijwerkingen hebben. Bijwerkingen die het meest voorkomen zijn: pijn op de prikplek, koorts en een grieperig gevoel. 

De prik is goedgekeurd door de Europese organisatie die medicijnen keurt (de EMA).
Het is een tijdelijke goedkeuring. Dat betekent dat de prik werkt en veilig is, maar dat nog niet alles duidelijk is over de prik. 

Lees meer over prikken tegen corona bij Ik denk erover om prikken tegen corona te halen.

Mantelzorg voor iemand met Corona

Alleen als u wordt getest of als u het coronavirus heeft, is belangrijk dat uw mantelzorger zich beschermt als hij of zij voor u zorgt. Als u getest bent op corona krijgt u beschermingsmiddelen die uw zorgverleners kunnen dragen. Uw huisarts kan op uw naam een elektronisch recept uitschrijven. Het pakket bevat: handschoenen, mondneusmaskers, halterschorten, een bril en een flacon desinfectans.

De juiste volgorde is vooral bij het uittrekken van beschermingsmaterialen heel belangrijk omdat u anders uzelf alsnog kunt besmetten met het coronavirus. 

Hoe trek je persoonlijke beschermingsmiddelen aan? Bekijk deze video voor tips.